Spilleautomater som er inspirert av rock

Mennesker har laget musikk i mange tusen år og gjennom historien har både musikk og instrumenter endret seg enormt. I dag er musikk en langt viktigere del av livene våre enn den var for bare tre generasjoner siden. Man skal faktisk ikke langt tilbake i tid før musikk stort sett bare var å høre live, og da ved større festlige samlinger og i teater. I dag derimot, er musikk overalt. På TV, i radioen, på mobilen, i bilen, og selv butikker underholder oss med musikk bare vi skal kjøpe en liter melk.

Ettersom verden har gått framover og teknologien har blitt stadig bedre, har også musikken endret seg. I dag kan man høre rockemusikk overalt man går og det er ikke lett å skjønne at for bare 50 år siden ble denne type musikk omtalt som djevelens verk og noe man måtte beskytte sine barn mot. Rock startet som et opprør mot det etablerte, mens foreldregenerasjonen mente at musikk var noe man skulle nyte og ikke under noen omstendighet skulle man bevege sine hofter til rytmen. Artister som Elvis, Chuck Berry og Jerry Lee Lewis ble anklaget for å forsøple datidens ungdommer og mange radiostasjoner nektet å spille musikken deres i mange år.

Mannen som endret rock for alltid

I likhet med alle andre musikksjangre, har også rock gått gjennom en rekke endringer siden den oppsto på 1950-tallet og mange musikere har spilt en viktig rolle underveis. Det er dog en mann som ene og alene ville endre rocken for alltid og det i løpet av bare fire år på hitlistene. Året er 1966 og den unge, selvlærte gitaristen Jimi Hendrix ankommer London, England, etter å ha spilt med Chuck Berry i USA de siste to årene. I London møter han Linda Keith, som overbeviser Chas Chandler, bassist i bandet the Animals, om å bli Hendrix sin manager. Bare måneder etter å ha ankommet England, gir Hendrix ut singlene “Hey Joe”, “Purple Haze” og “The Wind Cries Mary” fra det som skulle bli debutalbum hans “The Jimi Hendrix Experience”. Alle tre låtene går rett inn på topp ti-listen og Hendrix er de to neste årene headliner på Monterey Pop Festival og Woodstock som verdens best betalte artist.

Hans tredje og siste album Electric Ladyland, inntar førsteplass over store deler av verden bare få måneder før han ble funnet død på Samarkand Hotel den 18. September 1969. Det tok bare Hendrix fire år i rampelyset for å endre rock som sjanger for alltid. Ved Rock and Roll Hall of Fame presenteres han som “arguably the greatest instrumentalist in the history of rock music”, og han har inspirert flere gitarister og musikere enn noen annen. Verdens største gitarister, som Jimmy Page, Eddie Van Halen, Mark Knopfler, Brian May og Keith Richards, har alle hedret Hendrix som sin aller største inspirasjonskilde. Det er ikke dårlig av en selvlært gitarist som bare spilte gitar i 9 år.

Hedret med spilleautomat

Det er gått 50 år siden Hendrix forlot oss, men musikken hans lever videre. Hans ansikt er fortsatt et av de best kjente verden over, og i 2016 ble han også hedret av den svenske spillutvikleren NetEnt med sin egen spilleautomat, som i dag er å finne på alle de beste nettcasinoene. Automaten var en del av NetEnt Rock-serien, hvor de hedret tre musikere/band som alle har preget rock de siste 50 årene. Sammen med Hendrix, fikk man også to automater som hedret Motörhead og Guns N’ Roses, som vant prisen for årets beste automat samme året.

Jimi Hendrix var et musikalsk geni og selv om spilleautomaten fra NetEnt ikke kan måle seg med å se han live på en scene, er den et mesterverk av en automat som tar deg med på en psykedelisk reise med fenomenal grafikk. I bakgrunnen vil du høre musikken som for alltid endret rock.